Solceller, elbil och elcyklar

IBAB:s biträdande projektledare Rami Branbo visar en av IBAB:s två nyligen inköpta el-cyklar. Text & Foto Peder Persson.

IBAB bidrar till samhällsutveckling på ett ekonomiskt, miljömässigt och hållbart sätt.I dessa värderingar bedöms att grön investering som certifiering Green Building ligger rätt i tiden för en hållbar fastighetsförvaltning. Projektet Borås Event är ett exempel på det och med solceller på tak och elbil i garaget går IBAB vidare med inköp av el-cyklar. Det är biträdande projektledare Rami Branbo som är ansvarig.

– Under rådande pandemi är de flesta av våra möten digitala så vi startar med två el-cyklar, säger Rami Branbo.

– Alla har tillgång till cyklarna och om satsningen blir positiv är målet att köpa fler. Cyklarna har insteg som en damcykel och kraften räcker för cirka fem mil vilket innebär att vi kan nå samtliga koncernens fastigheter. De har reflexer, lampor och vintertid dubbdäck. En regnskyddad väska finns för dator och allt som krävs för uppdraget.

– Vi funderar också på en el-lådcykel för våra fastighetstekniker. Då får de möjlighet att även ta med verktyg med mera. Cyklarna förvaras i garaget i fastigheten Vulkanus.

– Det bästa med el-cyklarna är att det är smidigt, lätt att parkera, bättre för miljön, man tar sig snabbt fram i centrum och sist men inte minst så får man också motion, avslutar Rami Branbo.

2021-11-15T15:26:38+00:002021/06/15|