ALMI skapar möjligheter för idéer och företag att utvecklas

anna_bergengren_almi_foto_peder_persson_november_2013 
– ALMI skapar möjligheter för idéer och företag att utvecklas, säger Anna Bergengren. Foto Peder Persson.
ALMI Företagspartner Väst var en av de första hyresgästerna på Olovsholmsgatan 32 när de omformades till kontor för c:a fyra år sedan. Ljusa, ändamålsenliga lokaler som är lätta att komma intill för besökare. MA Arkitekter projekterade och man noterar att det finns flera konferensrum och den utsträckta korridor, som sträcker sig genom byggnaden, är svängd för att skapa rymdkänsla.
– Vi är sju anställda och vår kärnverksamhet är finansiering och rådgivning för företagare och blivande företagare, säger Anna Bergengren som är kontorschef för ALMI Företagspartner Väst i Borås.
Rådgivning innebär bl.a. innovationsärenden, patent och nyhetsgranskningar. D.v.s det mesta man behöver ha tillgång till när man har en ny idé som man vill utveckla och lansera. Allmän rådgivning erbjuder vi också på ett femtontal språk för de med invandrarbakgrund.
Finansieringsbiten är omfattande. Vi kan bidra med finansiella medel för de som inte klarar det fullt ut genom sin bank. Detta sker ofta i samarbete med banken för att nå upp till ett för verksamheten tillräckligt belopp.
Utöver detta har vi två hyresgäster. Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap och Nyföretagarcentrum Sjuhärad vilka ger kostnadsfri rådgivning för de som funderar på att starta företag.
– Vårt långa samarbete med hyresvärden IBAB fungerar utmärkt, säger Anna Bergengren. Vi trivs här i våra lokaler och det är lätt för våra besökare att hitta oss och de uppskattar de goda parkeringsmöjligheterna.

 

2016-10-12T14:03:52+00:002013/11/10|