Bl går till IBAB

 
2 maj 2018 lämnar Borås Lokaltrafiks vd Lars Holmkvist, till höger, över företaget till IBAB:s vd Lars Nordin. IBAB:s ordförande Magnus Johansson i mitten övervakar händelsen.

Lars Holmkvist, före detta vd för Borås Lokaltrafik, BL, lämnade den andra maj över företaget till Industribyggnader i Borås AB, IBAB.

– Eftersom BL idag inte utför busstrafik utan enbart förvaltar fastigheten på Strömsdal känns det naturligt att man nu kommer att ingå som en del i Borås Stads fastighetsbolag, tycker Lars Holmkvist.

– Jag började vid BL 2005 och under min tid som vd förlorade vi tyvärr ett antal upphandlingar. Det innebar att att vi senare enbart kom att förvalta fastigheten och dess hyresgäster. 2005 var vi 450 medarbetare och idag är vi fyra och från ett minusresultat på 48 miljoner har vi idag ett eget kapital av 150 miljoner kronor. Så cirka 106 miljoner lämnas över till Borås Stad samtidigt med IBAB:s övertagande.

– BL är ett välskött bolag som gjort en fantastisk spännande resa genom åren, levererat positiva resultat och har bra hyresgäster, säger IBAB:s ordförande Magnus Johansson. 

– Vi ser fram emot den resa som vi skall göra tillsammans med de anställda och våra nya hyresgäster. I och med att de anställda nu ingår i IBAB börjar också arbetet att bygga en egen stabsfunktion där BL är en viktig pusselbit.

– Vår ambition är att på sikt utveckla fastigheten och att de anställda och nuvarande hyresgästerna skall känna sig välkomna, avslutar Magnus Johanson.

2018-06-08T10:52:27+00:002018/06/08|