boras arena 2 punkt noll2019-02-18T16:06:28+00:00

ibab sidhuvudhuvud

Borås Arena skall uppdateras till nivå 2.0.
Foto Peder Persson.

– Borås Arena stod klar 2005 och ersatte den tidigare Ryavallen som invigdes 1941. Arenan var vid invigningen den första moderna stadion i Sverige, säger Borås Arena AB:s ordförande Michael Ekberg. Nu har det snart gått femton år och det är dax för en uppdatering.

– Vi vill ge vår publik en ännu större upplevelse därför planerar vi för att flytta in i Harald Nyborgs före detta lokaler i Ålgårdsläktaren. Under ledning av projektledare Sven Liljegren projekteras för en lokal som tar emot tusen besökare, restaurang samt flera flexibla, idrottsrelaterade lokaler för aktiviteter och möten. Dessutom skall läktaren få ytterligare en entré.

– Samarbetet med Borås Stad och dess fastighetsbolag IBAB har varit utomordentligt ända från att Borås Arena byggdes. Vi känner att vi också nu har stöd av Borås Stad, sponsorer, supportrar och IF Elfsborg.

– Borås Arena skall fortsatt vara en mötesplats för glädje och gemenskap där vi tillsammans får uppleva spännande matcher med intressanta och skickliga spelare. Arenan skall ge aktiva och publik möjlighet att skapa ännu större upplevelser av framtida idrottsstunder att minnas, hälsar Michael Ekberg.