Borås Arena är ett modernt bygge som väcker beundran

boras-arena-foto-peder-persson

Borås Arena. Foto Peder Persson.
Borås Arena med en publikkapacitet på c:a 16 000 personer invigdes 2005 och är ett modernt arenabygge som väcker beundran lokalt och i övriga Sverige. Med generösa publikytor, restauranger och konferensutrymmen är den ett landmärke mitt i det stora köpcentret Knalleland. Rikligt med parkeringsplatser runt om hela arenan skapar tillgänglighet och snabb evakuering.
Arenan ägs av Borås Arena AB, som är ett dotterbolag till Idrottsföreningen Elfsborg. Borås Stad, skänkte marken och Fritids- och folkhälsoförvaltningen svarar för driften. Ålgårdsläktaren med affärslokaler såldes till kommunens Fastighetsbolag IBAB och arenabolaget hyr tillbaka läktardelen. Denna läktare har utökats med bl.a. en konferenslokal.
Under de åtta år som arenan funnits har man bytt ut konstgräset vid två tillfällen. Utökat ytor för funktionshindrade och uppdaterat ljudanläggning m. m. Vidare ser man kontinuerligt över och uppdaterar arenans säkerhet för publik, funktionärer och utövare.
Borås Arena, med den senaste generationen konstgräs och jordvärme, kostade 117 miljoner kronor att bygga. Den används för spel och träning c:a 2 000 timmar om året av ett hundratal föreningar. Förutom fotboll används arenan för konserter och incentivarrangemang samt start och mål för större motionslopp.
För hyra av gräsplan kontakta: 
Marie Öjerhed tel 033-35 73 73. Epost: marie.ojerhed@boras.se
För konferenslokal kontakta: 
Ulrika Lindstedt Svensson tel 033-35 70 49. Epost: ulrika.lindstedt.svensson@boras.se
2016-10-12T14:03:55+00:002013/06/16|