– Allt som innebär att Borås Stad utvecklas är jättepositivt, säger Ulf Olsson kommunstyrelsens ordförande. 

– Det är roligt att få medverka när vi nu förstärker Borås Event i norra delen av staden. Där ligger, sedan flera år, Borås Djurpark som är ett besöksmål framförallt under sommarmånaderna. 

– Snart inviger vi en byggnad som ligger granne med djurparken. Då får vi ytterligare en besöksattraktion för hela familjen vilket innebär att området kommer att vara attraktivt och besökas hela året. Kommunens bolag, Industrifastigheter i Borås AB, IBAB, ansvarar för utbyggnaden och genom att öka attraktionen i knallelandsområdet bidrar man till en ännu mer livskraftig stadskärna vilket ligger helt i bolagets policy. 

IBAB skapar möjlighet för mindre och medelstora företag att etablera sig i vår stad. För närvarande hyr man ut cirka 60 000 kvadratmeter i sex områden.

Projekt Borås Event följer Borås Vision 2025. Det är en plats där människor möts och aktiviteter som erbjuds fokuserar i mångt och mycket på barn. Borås Event förstärker norra delen av staden och all nyproduktion sker enligt Green Buildings normer där hållbarhetsfrågor blir belysta i hela arbetsprocessen. Det blir en vinst för oss, samhället och miljön, avslutar Ulf Olsson.