Borås Kongress erbjuder säkra event2020-11-03T09:29:01+00:00Borås Kongress sälj & marknadschef Janne Johansson känner en försiktig optimism. Foto Peder Persson.

Covid 19 slår hårt mot besöksverksamheten i Sverige och på Borås Kongress märktes det av direkt.

– Alla större möten flyttades fram till hösten men eftersom läget inte har förändrats får vi flytta dem till våren 2021, säger marknadschef Janne Johansson.

– Snabbt satte vi in korttidspermittering som följdes av varsel för samtlig personal. I april gick personalen hem och vår driftchef och jag har sett om huset sen dess. Man kan säga att Tomas lagat maten och jag har serverat.

– Borås Kongress hyresavtal är omsättningsbaserat. Det innebär att under pågående pandemi har vi endast fasta kostnader såsom värme, el, telefon med mera. Det gör att vi klarar oss vilket känns positivt.

– Det kommer att dröja innan vi åter få se större möten och kongresser men vi märker att folk vill mötas igen. Mindre möten bokas nu så att från att vara helt nedstänkt har vi idag minst ett möte per dag. Borås Kongress går in i en period där orderböckerna skulle vara fulla med bland annat julbord och företagsevent men man är försiktigt positiv och märker att det sakta men säkert börjar bokas på. Man följer folkhälsomyndighetens föreskrifter och är tacksamma för sitt stora hus med många olika lokaler som gör att de kan erbjuda gott om utrymme både i lokal och till fika och lunchservering.

Länk till Borås Kongress

Rami Branbo – välkommen till IBAB