Bussgatan på Viared har bytt ägare

notis bussgatan nordea försäljning ibab

IBAB:s fastighet Bussgatan 4 har bytt ägare. Vid överlämnandet deltog Bengt Bergqvist, Mäklarhuset, IBAB:s ordförande Magnus Johansson, köparen Per-Ola Berggren, Pecunia i Borås AB och IBAB:s VD Lars Nordin. Foto Peder Persson.

IBAB:s dotterbolag IBAB2 med fastigheten Bussgatan 4 har bytt ägare. Köpare är Pecunia i Borås AB.

– IBAB köpte fastigheten 2011 för att skapa stabilitet och möjlighet till utveckling för Viska­strands­gymnasiets Fordons- och transportprogram, säger IBAB:s VD Lars Nordin. Senare anpassades en del av fastigheten för Hjälpmedelcentralen. Ett kompetens- & logistikcenter som servar med hjälpmedel för patienter med funktionsnedsättningar.

– Det är den första större affär där jag är delaktig, säger IBAB:s ordförande Magnus Johansson. Jag är mycket nöjd med att få överlämna vårt dotterbolag och en anpassad fastighet till köparen.

– Bussgatan, med nuvarande hyresgäst, blir vår sjätte fastighet på Viareds Industriområde, säger köparen Pecunias VD Per-Ola Berggren.

Företaget Pecunias är noga med att det skall se snyggt och prydligt ut både inne och utanför deras fastigheter och därför har man också fått pris för mest välskötta grönområde.

Viared är ett expansivt industriområde vid Riksväg 40 mot Göteborg och Företagarföreningen, som samlar de flesta företag, har  ett bra samarbete med Borås Stad.

– Vi är nöjda med försäljningen och arbetar vidare med att fortsätta utveckla fastigheter vilket är IBAB:s roll som ett kommunägt fastig-hetsbolag. Samtidigt lämnar vi över till den privata marknaden att fortsätta den positiva utveckling som industriområdet befinner sig i, avslutar Lars Nordin.

 

2016-10-12T14:03:40+00:002016/06/10|