Coompanion förvandlar drömmar till verklighet

anna_fagefors_coompanion_21012011

Rådgivare Anna Fagefors, Coompanion Sjuhärad

Coompanion Sjuhärad med säte iESPIRA-huset, är en av flera aktörer som arbetar för ökad tillväxt i Sjuhärad.

– Många vill starta företag tillsammans med andra och då är ett kooperativt företag en bra lösning, säger rådgivare Anna Fagefors.

Coompanion har haft sin verksamhet i Espira-huset sedan 2006. På entréplan verkar de i fyra kontorslokaler och på våning fem används även en stor utbildningssal flitigt. Närheten till övriga aktörer inom ökad tillväxt i Sjuhärad ses som en tillgång för både sökande och personal.

– Förhoppningsvis kommer vi även fortsättningsvis kunna ha denna närhet till varandra, säger Anna Fagefors. Idag har Coompanion Sjuhärad sammanlagt fem personer anställda.

Kooperativ drivs i olika former där ekonomiska föreningar är det vanligaste. Det kooperativa företagandet förenar resultatorientering och medmänsklighet. Genom ett demokratiskt och ekonomiskt samarbete fattas alla beslut för ett utvecklande företag. Hos Coompanion Sjuhärad erbjuds kostnadsfri information och rådgivning till dem som vill starta och driva företag tillsammans med andra i demokratisk form.

– I samarbete med Arbetsförmedlingen pågår just nu ett projekt om Socialt företagande i Sjuhärad. Det är ett projekt som riktar sig till arbetslösa, funktionshindrade, de som har språksvårigheter och övriga utsatta grupper i samhället. Målet med projektet är ett socialt företagande utifrån den enskildes förutsättningar och förmåga, säger Anna Fagefors.

www.coompanion.se

2016-10-12T14:04:07+00:002011/02/21|