Elfsborg i topp sjätte året i rad!

120413_stefan_andreasson_fotopederpersson

Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg. Foto Peder Persson.

Idrottsföreningen Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är nöjd med starten av årets allsvenska.

– Förra året slutade Elfsborg på tredje plats i allsvenskan och har tagit medalj sex år i rad. Under den senaste sjuårsperioden är föreningen den som tagit flest poäng i allsvenskan. Vi är därmed mitt i vår historiskt mest framgångsrikaste period och ambitionen är att också i år vara med i den absoluta toppen, säger Stefan Andreasson.

Årets A-lagstrupp har reducerats från trettio till tjugotvå spelare varav sex är nya. Klubbens nya tränare heter Jörgen Lennartsson som övertar ledarskapet efter Magnus Haglund som hade åtta lyckosamma år i Elfsborg.

IF Elfsborg har ett fortsatt starkt stöd från näringslivet i Sjuhäradsbygden. I år uppgår sponsringen till drygt 42 miljoner kronor. Det är endast Malmö FF som kan mäta sig med dessa siffror. Sedan Borås Arena byggdes har man c:a 11 000 i genomsnittlig publiksiffra.

– Borås Arena är en av nycklarna till vår framgång, säger Stefan. Vi förbättrar och förädlar den varje år. Denna sommar skall konstgräset bytas ut till det allra senaste inom branschen. Förbättring av tillgänglighet på Ålgårdsläktaren för rörelsehindrade och planering för en större restaurangdel för 500 personer på huvudläktaren är aktuella projekt och den 16 april togs det första spadtaget för en ny fotbollsplan, Borås Arena 2, med konstgräs på Broplan bakom Sjuhäradshallen.

– Samarbetet med IBAB som startade i och med bygget av Borås Arena är fortsatt konstruktivt och positivt inte endast för oss utan också för Borås Stad. Vi står nu inför kommande utmaningar där vi båda är inblandade.

Elfsborg fortsätter med att ta ett större ansvar för utvecklingen i Borås och regionen. Man utökar samarbetet med skolor och föreningar. – Vi tar ett steg utanför vår egen verksamhet och erbjuder både personer och tjänster i detta arbete företrädesvis till de mindre klubbarna i bygden. Vi vill att fler idrottar och spelar fotboll.

Föreningen har idag all verksamhet på gångavstånd. Naturgräs på Ryavallen, konstgräs på Borås Arena och inomhusträning och kansli i Sjuhäradshallen.

– Idrottsföreningen Elfsborg startade 1904 och har idag 26 anställda. Vi arbetar mot samma mål utan prestige då fotboll på elitnivå är att göra rätt saker vid rätt tid med de pengar man har, avslutar klubbchef Stefan Andreasson.

Länk till IF Elfsborg

 

2016-10-12T14:04:02+00:002012/04/25|