Elfsborg satsar och gör bättre för många

stefan andreasson elfsborg ibab

Stefan Andreasson. Klubbchef IF Elfsborg. Foto Peder Persson.

När vi summerar 2014 är jag övertygad om att vi kommer att vara stolta över vad klubben har presterat, säger IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson. Vi gläder oss över vårt A-lag som tagit medalj åtta av de senaste nio åren och det lyckosamma ledarteamet för säsongen med Klas Ingesson, Jan Mian och Peter Wettergren. Föreningen är säkert också ensamma i Europa att ha 75% spelare från våra egna led.

Vår Manager Klas Ingessons bortgång i oktober fyller oss alla med sorg och en enorm saknad. Trenden med vikande publiksiffror för arenasport är lika över hela Sverige. Det gäller främst ishockey och fotboll. Elfsborg leder publikligan procentuellt utifrån befolkningsmängd och föreningen behåller också sitt starka stöd från regionens näringsliv.
– Från och med april 2014 har vi en ny verksamhet i vår förening ”Vi tillsammans”. Ett projekt som vilar på tre grunder med egen styrelse och ekonomi. Socialt engagemang, ungdomsfotboll för flickor och pojkar samt ett gott samarbete med våra supporters. Det handlar bl.a. om Föreläsningar i skolor om värdegrunder, Bra Kompis fotboll med över tusen deltagare. Våga Satsa Vinn står för tillgänglighet för alla där vi uppmuntrar arbetsgivare att anställa människor med funktionshinder. Vår ungdomssektion och dess breddverksamhet, relationer och utbyte med övriga klubbar i bygden. Vi startar en egen flicksektion nästa år och samarbetar med tio lokala föreningar under samlingsnamnet ”Camp Elfsborgs Flickakademi”. Supporterrelationer är också en viktig del.

– Projektet ”Vi tillsammans” ger oss möjlighet att bidra till att göra vårt samhälle bättre för många, avslutar Stefan Andreasson.

 

2016-10-12T14:03:46+00:002015/04/21|