En historisk säsong för IF Elfsborg

stefan.andreasson.elfsborg.webb

Stefan Andreasson. Klubbchef, IF Elfsborg.
2010 blev en historisk säsong för Elfsborg. Fem år i rad har laget tagit medalj i Allsvenskan. I år blev det en hedrande fjärdeplats i en serie med sexton lag.
 
Flera framgångar att lägga till fjärdeplatsen är att samtliga ungdomssektioner som hade möjlighet gick till SM-slutspel. Vidare vann Elfsborgs lag 15 år och lag 17 år sina respektive klasser i Gothia Cup. Detta med nästan enbart spelare från Boråsregionen.
Elfsborgs A-lag har idag ca 60 % egna spelare. De kommer att bli fler. Bara under ett och ett halvt år har nio spelare, sprungna ur den egna ungdomsverksamheten, flyttats upp från U21 till A-lagstruppen.
– Att ta hand om våra egna förmågor är viktigt för oss, säger klubbchef Stefan Andreasson.
Vi har flera projekt igång samtidigt. Fotbollskola för årskurs 7-9 på Daltorpskolan för flickor och pojkar. Två årskullar med ca 100 elever. Fotbollsgymnasie i samarbete med Sven Erik-sonsgymnasiet har vi haft i flera år. Det är lite av hjärtat i vår förening.
Att driva en allsvensk fotbollsförening på den övre halvan i serietabellen år efter år kräver en god och stabil ekonomi.
– Näringslivet och vår publik i Sjuhärad har visat att de är bäst i Sverige att stötta sitt fotbollslag, tycker Stefan Andreasson. Också i den lågkonjunktur vi sakta tar oss ur har näringslivet stått starkt med att sponsra Elfsborg och på våra hemmamatcher på Borås Arena har publiksiffran varit drygt 8 500 vilket står sig bra mot övriga arenor i Sverige.
Vi arbetar fortlöpande med att utveckla Borås Arena och öka servicen för vår publik. På Ålgårdsläktaren finns nu restaurangdel med UMBRO-Corner, en storloge för 60 personer och man har förbättrat arenatillgängligheten för funktionshindrade. Nytt för i år är också två storbildsskärmar, ett digitalt reklamband och hundra nya TV-monitorer.
Elfsborgs A-lagspelare har 5 veckor semester i december. Därefter startar träningen för nästa säsong. Innan starten i april genomförs en veckas träningsläger i Portugal.
– Välkommen tillbaka till Borås Arena i april 2011, hälsar Stefan Andreasson och önskar alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.
2016-10-12T14:04:07+00:002010/12/14|