Euromaster satsar på Viared!

euromaster

Patrik Örtengren, Euromaster

Däckfirman Euromaster satsar rejält och hyr nya lokaler på Viared. Lokalerna är belägna på Företagsgatan 3 och beräknas vara ombyggda och klara under augusti. – Vi satsar framför allt på att ge service till företagen på Viareds industriområde. Här finns en bra marknad för oss, säger regionchef Patrik Örtengren.

Euromaster är en filial till Michelin-gruppen. Företaget är Europas största däckkedja med 13 000 däckspecialister och 1 850 verkstäder i tio länder. – Vi arbetar med de största tillverkarna och de mest välkända fabrikaten för att kunna ge kunderna det de vill ha.

Företaget är marknadsledande i Europa med fler än tio miljoner sålda däck per år. Antalet anställda är cirka 11 800 personer med placering på 1 700 underhållscentra uppdelade på industrifordon och lätta fordon. I Sverige har Euromaster fler än 60 verkstäder och två regummeringsfabriker med en personalstyrka på cirka 350 personer. Företaget har varit etablerat i Borås i cirka fem år och hyrt lokaler hos Scandia på Viared.

– Här finns en hel del lastbilar med behov av däckservice. Det finns dessutom många anställda som kan behöva våra tjänster för sina bilar, säger Patrik och berättar vidare att själva läget vid riksväg 40 är intressant: – Många stora åkerier och hyrbilsföretag har bilar som kör längs den vägen.

Vid inflyttningen kommer lokalerna att vara bemannade av två personer, men redan om några år kan personalstyrkan komma att uppgå till sex personer. Till detta kommer ett antal säsongsanställda.

En intensiv ombyggnad kommer nu att dras igång för att bland annat bygga två nya portar, en kundmottagning m m. Allt är givetvis tänkt att ge ett så snyggt och trevligt intryck som möjligt.

Vill ni veta mer om Euromaster?
Besök www.euromaster.se/

2016-10-12T14:04:31+00:002006/06/08|