Fortsatt vaccinering på Borås Arena


– Så fort vi fick vaccinet mot Covid-19 startar vi arbetet med att vaccinera boråsarna, säger Liisa Karlson från Närhälsan som är ansvarig för vaccinationsmottagningen i IBAB:s lokaler i Borås Arena. Text/Foto Peder Persson.

Personalen vaccinerar 500 – 1 000 personer på varje arbetspass. Vissa dagar hinner man med upp till 1 800 vaccinationer. Mottagningen på Borås Arena, som startade i februari, är idag den största vaccinationscentralen i Västra Götalandsregionen med ett fantastiskt flöde.

– Vår personal är ofta pensionerad vårdpersonal som ställer upp i vått och torrt. 20-25 fantastiskt entusiastiska som bara jobbar på för att lösa de arbetsuppgifter som vi står inför, säger Liisa Karlsson.

Idag har man vaccinerat över 110 000 stick. Det är de som fått en och de som fått två doser och nu vaccinerar man även skolelever från 16 år och uppåt. Nu kommer också dos tre som i första hand är aktuell för de som har nedsatt immunförsvar, särskilda sjukdomar och gjort transplantationer med mera. Den gruppen i Borås är idag cirka 6 000 personer.

– En påfyllnadsdos för oss andra är nog aktuell, men osäkert när i tiden det blir aktuellt. Just nu försöker vi att nå alla de som ännu inte vaccinerat sig. Vi är ute i områden med lågt vaccinationstal.Samt att vi kommer att ha Drop-in vid några av Elfsborgs IF:s kommande matcher, avslutar Liisa Karlsson.

2021-10-06T10:17:45+00:002021/10/06|