Hamburgerkedjan Max

maxnyhet

Patrik Hedlund. Restaurangchef. Foto Peder Persson.

I maj när Max kommit på plats i Ålgårdsfastigheten kommer vi där även att kunna äta oss mätta med en ordentlig bit mat.

Anledningen är att Sveriges äldsta hamburgerkedja Max då finns på plats i fastigheten. Max startades redan 1968 av norrlänningen Curt Bergfors. Den första restaurangen hade sin verksamhet på Parkgatan i Gällivare.

När hamburgerkedjan öppnar i Borås i början av maj har Max 39 restauranger över hela Sverige. Värt att nämna är att den ursprungliga familjen fortfarande är ägare.

– Restaurangen i Borås blir vår största enhet med 214 sittplatser inomhus och 120 utomhus. Den blir även vår första på Västkusten och är tänkt att bli en språngbräda till fler restauranger i regionen, säger restaurangchef Patrik Hedlund. Han framhåller vidare att hög kvalitet är nyckeln till kedjans framgång.

– Vi lagar enbart mat efter beställning och serverar inte någon färdiglagad mat, säger Patrik och berättar att Boråsrestaurangen kommer att ha cirka 40 anställda.

Han berättar vidare att Max är den enda hamburgerkedjan med garanterat svenskt nötkött och svensk kyckling. – Vi har satsat på ett nyckelhålsmärkt sortiment Delifresh och tagit bort över 200 ton fett från marknaden. Detta tillsammans med den goda smaken gör att vi har Sveriges mest nöjda gäster för 3:e året i rad.

www.max.se

2016-10-12T14:04:36+00:002005/04/20|