IBAB bygger i flera plan för Stadsdelsförvaltningen Norr

olovsholmsgatan_25maj2011

Olovsholmsgatan byggs om för Stadsdelsförvaltningen Norr med inflyttning till hösten 2011.

Fastighet Hästen 4 på Olovsholmsgatan 32 är under ombyggnad. De totalt 3.850 kvadratmeter på plan ett till fem är under förvandling. Här flyttar Stadsdelsförvaltningen Norr in till hösten med omkring 120 personer i personal-staben. De hyresgäster som för närvarande finns på plan två och fyra berörs inte av ombyggnaden.

Annette Berfner är projektledare för ombyggnaden av plan ett. Här kommer det att finnas gemensamma utrymmen för personalen. Matsal och servering av lättare måltider, café, ett kök för uppvärmning av egen mat och en disksortering med kökspersonal. Kaklade duschrum och omklädningsrum. Sessionssal och konferensrum är försedda med två vik-väggar så det är lätt att förändra utrymmet efter behov.

Golven är till stor del i slipad betong i olika färger. Väggar och tak är vitmålat. Trapphuset vid huvudentrén görs rymlig och luftig och utförs med ny hiss som i framtiden kan betjäna samtliga våningsplan. Hela ombyggnaden är handikappanpassad efter gällande krav för offentlig byggnad.

Besiktning av ombyggnaden på plan ett kommer att ske under vecka 25. Övriga våningar beräknas vara klara för inflyttning med början under hösten.

– Det har varit intressant att planera och följa hela projektet, säger Annette Berfner. Det blir en modern arbetsplats och jag hoppas alla kommer att trivas i det snart 100 år gamla huset.

2016-10-12T14:04:06+00:002011/05/25|