IF Elfsborg, mästare också utanför planen

elfsborg-juni-2014
Trogna supportrar firar IF Elfsborg efter segern i Svenska Cupen 2014.
Begreppet ”Vi tillsammans” lanserades för några veckor sedan.
– Det är ett projekt som vi internt har arbetat med i snart fyra år, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.
Det handlar om relationer med andra klubbar i regionen för att få ungdomar fortsätta spela fotboll och idrotta, vårt samhällsansvar med olika projekt och supporterrelationer.
– Projektet är paketerat, vi har byggt en organisation och det övergår nu till en verksamhet inom föreningen. Vårt engagemang är långsiktigt och vårt starka varumärke skall garantera hög kvalité i det arbete vi bedriver. Elitfotboll, Borås Arena och ”Vi tillsammans”, utgör en mix som engagerar fler både inom och utanför vår förening.
Camp Elfsborg är ett samarbete med så många föreningar som möjligt i regionen. Det handlar om tränar-, ledar- och föräldrautbildning och ge stöd för att de skall fortsätta bedriva sin viktiga verksamhet. Samhällsansvar innebär t.ex. föreläsningar i våra skolor om värdegrunder. Vi har besökt flera tusen ungdomar och detta viktiga arbete fortsätter.
Tillgänglighet till arenan är ett supporterprojekt som betyder att alla skall ha möjlighet att komma till Borås Arena. Det innebär t. ex. en hiss för de rullstolsburna, syntolkning, bra åskådarplatser med utmärk överblick och god trivsel.
Vi arbetar också för överviktiga barn, har verksamhet i olika bostadsområden, samarbetar med FUB, Erikshjälpen och stödjer flickorna i Garissa i Kenya.
– Att driva en elitförening i fotboll och prestera toppresultat är inte enkelt. Vi behöver allt stöd vi kan få och tillsammans med alla andra aktörer vill vi vara med och lyfta inte bara vår förening utan också påverka vår stad att bli ännu bättre och bra att leva i, avslutar Stefan Andreasson.
2016-10-12T14:03:49+00:002014/06/09|