Större gropar för bussar på Strömsdal2020-11-19T17:56:45+00:00

Tillsammans uppdaterar vi Strömsdalsdepån för ökad säkerhet, trivsel och trygghet säger Rami Branbo, biträdande projektledare IBAB och Robin Gillberg, trafikchef Nobina. Foto Peder Persson.

Dygnet runt pågår verksamhet vid Strömsdalsdepån vid Svenljungagatan 39, där Nobina har bussterminal kontor, tvätt- och verkstadshallar, laddningsplatser för el samt uppställningsplatser för bussar. Fastigheten byggdes 1952 för Borås Lokaltrafik som behövde plats för garage och servicemöjligheter. IBAB övertog Borås Lokaltrafik i maj 2018 och placerade det i ett dotterbolag.

– Fastigheten är statisk men tiden förändras så nu är det hög tid att uppdatera, säger Rami Branbo. Vi gjuter nu nytt betongbjälklag vid infarten till den förlängda smörjgropen. Det ökar hållbarheten över tid då bjälklaget belastas hårt av regn, salt och av bussar som passerar över vid in och utfart.

– Våra bussar tenderar att bli längre, säger NOBINA:s trafikchef Robin Gillberg. I samarbete med IBAB görs nu hyresgästanpassningar. Smörjgropen blir längre. Den har tidigare förlängts fyra gånger. 1973, 2002, 2017 och nu 2020. 

– Att anpassa en fastighet som Strömsdalsdepån är självklart i en föränderlig tid, tycker Rami Branbo. Ett av IBAB:s huvudmål är att upprätthålla säkerhet och funktion i våra fastigheter för ökad trivsel och trygghet.

Länk till
Borås Event ett lyft för hela Borås