Nu blir det barn och torp. Roger 65 blir pensionär

IBAB:s fastighetsskötare Roger Lindqvist blir pensionär i februari. 1974 började han på Boréns Armaturfabrik och går i pension från IBAB 2021. Text & Foto Peder Persson.

 

I december 1993 anställdes jag som målare på Borås Stads Lokalförsörjningskontor, säger Roger Lindqvist. Vi överfördes senare till Servicekontoret där jag varit anställd tills nu. 1997 kom Roger till IBAB som fastighetsskötare för fastigheten Vulkanus på Fabriksgatan med hyresgästerna Komvux, Textilhögskolan, Proteko med flera. Ramnaslätt- och Viareds industriområden ingick också i fastighetsbeståndet. Dessa såldes senare och Olovsholmsgatan tillkom och sista tillskottet blev Borås Kongress.

– Jag har alltid haft trevliga kollegor på IBAB. Tidigare hade man endast en förvaltare men under de senare åren har det skett förändring. Bolaget har flyttat in i fastigheten på Fabriksgatan. VD och alla anställda är samlade på ett ställe vilket känns positivt.

– Min yrkesverksamma tid har varit en ganska lugn och behaglig resa. Det har varit mycket omväxlande arbetsuppgifter att ta hand om. Nu känns det skönt att bli pensionär och få bestämma över sin egen tid, hälsar Roger Lindqvist. Framöver blir det mer tid till de åtta barnen/bonusbarnen och fjorton barnbarnen som är utspridda från Halmstad till Stockholm. Sedan gäller det att fortsätta med renovering av det gamla soldattorpet i skogen mellan Dalsjöfors och Äspered. Det blir säkert en del turer med motorcykeln också.

 

 

 

2021-02-24T09:56:30+00:002021/02/24|