Ny hiss ökar säkerheten för rullstolsburna på Borås Arena

131114_MIKAEL

– Det blir match, oavsett väder och vind, när IF Elfsborg spelar på Borås Arena, säger Mikael Delwér här tillsammans med Andreas Böös som är en av hans personliga assistenter. Foto Peder Persson.
Mikael Delwér är 28 år, rullstolsburen och bor i Bollebygd. Han är en trogen besökare på Borås Arena och Elfsborgs hemmamatcher.Tillsammans med en av sina personliga assistenter tycker han att det är roligt att besöka arenan. Självklart med Elfsborgströja och halsduk för att visa sin solidaritet med klubben.
Han uppskattar de anpassningar för ökad säkerhet som är gjorda på Ålgårdsläktaren.
– Vi är flera som sitter här och de flesta har seriebiljetter. Denna del av läktaren är särskilt anpassad för oss rullstolsburna och vi kan härifrån följa matcherna mycket bra, kanske bäst av alla, säger Mikael. Att komma till
och lämna arenan fungerar bra men jag ser fram emot när den nya hissen är klar. Nuvarande hiss tar max två rullstolar per gång. Den nya beräknas ta sju stycken. När den är på plats slipper vi att köa så länge.
– Jag vill förbjuda att de som sitter nedanför oss hoppar över räcket när det är halvtidsvila för att snabbare komma till kioskerna. Detta är olämpligt då det kan hända en olycka. Vid ett tillfälle hoppade en över och hamnade rätt på en rullstol. Det är tur att vakterna är vaksamma på detta.
– Vi hade förväntat oss ett bättre resultat denna säsong. Men Elfsborg spelar bra fotboll och hamnade inte sist.
Till kommande säsong bör de förstärka försvaret ge Anders Svensson en framträdande plats och försöka hålla kvar Johan Larsson. Jag ser fram emot den nya fotbollssäsongen säger Mikael, en äkta Elfsborgssupporter.
2016-10-12T14:03:52+00:002013/12/16|