Borås Arena – en pigg tioåring

BORAS ARENA

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Peder Persson.

Borås Arena stod klar inför fotbollsallsvenskan 2005. Första allsvenska matchen spelades mot Örgryte IS den 17 april och slutade 1-0 till Elfsborg efter mål av Daniel Mobaeck.

– Borås Arena är den första arenan som byggdes efter Stockholms Stadion, säger klubbchefen Stefan Andreasson. Att bygga arenan tillsammans med Borås Stad visade sig vara ett framgångsrecept då den sportsligt och ekonomiskt har överträffat alla förväntningar.

– Efter drygt tio år arbetar vi nu för en uppdatering av Borås Arena för att kunna konkurrera med storstadsklubbarna. Det gäller att få fler publika mingelytor med bland annat restauranger för att skapa en mötesplats där publiken kommer en timma innan och stannar kvar en timma efter matchen.

– Detta arbete gör vi ihop med Borås Stad och det är vår förhoppning att vi tillsammans skall lyckas lika bra som för tio år sedan, avslutar Stefan Andreasson och hälsar samtidigt alla varmt välkomna till Elfsborgs hemmamatcher.

Över 50% av Elfsborgs intäkter kommer från sponsorer. I år har man förstärkt truppen med fyra spelare. De kommer från Danmark, Norge, Sundsvall och en från de egna leden.

Stefan Andreasson, var fem år när han började spela fotboll i Elfsborg. Han var aktiv i drygt 28 år och utsågs till klubbchef 2008.

Länk till IF Elfsborg

2016-10-12T14:03:42+00:002016/05/03|