Över tusen företag stödjer Elfsborg

stefan_andreasson_foto_peder_persson_november_2013
IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson summerar säsongen och ser fram emot att
hamna bland topp fyra 2014. Foto Peder Persson.
Idrottsföreningen Elfsborg startade 1904 och firar sitt 110-års jubileum 2014. Stefan Andreasson är klubbchef
i föreningen som har 26 anställda.
– Vi arbetar med fotboll, marknad och administration, säger Stefan. Under hela året avlönar vi dock över 300 personer som på något sätt arbetar med vår omfattande idrottsverksamhet. En utomordentlig viktig grupp är också alla de goda medarbetare som ideellt ställer upp med sin tid på våra matcher och evenemang.
– Fotbollsäsongen i Allsvenskan är vi inte helt nöjda med däremot så har vi gått till gruppspel i Europa League som fortfarande pågår där möjligheter finns kvar. Detta är den största internationella framgången för föreningen. Vår publiksiffra är fortfarande tillfredsställande med c:a 9 500 besök i genomsnitt per hemmamatch.
– Vår publik representerar hela Boråsregionen men också Halland, Småland och Skaraborg. Över fem tusen köper s.k. Säsongsbiljetter för att få ”egen stol”. Vi är stolta över våra supportrar. Inte minst Guliganerna som ger ett fint stöd även på bortamatcher.
Borås Kommun och vårt näringsliv stöttar IF Elfsborg. Det är över tusen företag som bidrar ekonomiskt till vår fortsatta utveckling och av dem är över 400 aktiva på något sätt i verksamheten. Antal sponsorer och ekonomiskt bidrag överträffar därmed 2012 som också det var ett rekordår.
Borås Arena är nio år och står sig fortfarande som en av Sveriges allra mest ändamålsenliga arena för både publik, spelare, media med flera. Det pågår ett oavbrutet arbete att göra det som är bra ännu bättre. Industribyggnader i Borås AB, IBAB, har t.ex. ytterligare ökat brandsäkerheten och förkortat evakueringstiden på den stora Ålgårdsläktaren. Ett arbete som bl.a. innefattar en hiss för att snabbt kunna evakuera de i publiken med funktionshinder.
Det finns fler projekt som kommer att ge Borås Arena ytterligare kapacitet och flexibilitet för våra besökare som jag hoppas få redogöra för i något kommande Nyhetsbrev.
– Vi gör vårt bästa de matcher som återstår och planerar för att åter hamna bland de fyra i topp nästa säsong, säger Stefan Andreasson på språng till nästa möte.
2016-10-12T14:03:55+00:002013/11/09|