Permobil gör viktiga insatser för handikappade

permobilvd

Karl-Magnus Öjersson, Permobil Autotech AB. Foto Peder Persson.

IBAB har många nöjda hyresgäster. Till dem hör Permobil med sina lokaler på Ramnaslätt.
– Vi anpassar bilar för personer med någon form av handikapp och gör det därmed möjligt för dem att leva ett så normalt liv som möjligt, säger Karl-Magnus Öjersson.

Permobil Autotech AB erbjuder ett brett spektrum av s k kommunikationshjälpmedel. Genomgående är att produkterna är tekniskt mycket avancerade men anses enkla att använda. – Vi på Permobil utvecklar och marknadsför avancerade transportlösningar för rörelsehindrade sedan mer än 30 år. Våra produkters funktionalitet och kvalitet har gjort att namnet Permobil blivit närmast synonymt med begreppet elrullstolar i Sverige, säger han och berättar att företaget namn kommer från grundaren Per Uddéns förnamn.

Huvudkontoret finns i Timrå med dotterbolag i ett stort antal länder. Samtliga sälj- och servicemedarbetare har stor erfarenhet av rehabiliterings- och hjälpmedelsfrågor.

I Borås finns elva anställda med uppgift att bygga om personbilar för handikappade människor. – Det gäller att hitta lösningar för att klara den enskilde individens begränsningar av olika slag. En del av våra kunder är så gott som totalt förlamade och kan inte framföra sin bil utan en genomgripande ombyggnad. Vi gör detta åt dem, säger Karl-Magnus och berättar att insatserna finansieras via Försäkringskassan.

Arbetet utförs sedan cirka fem år i trivsamma och ändamålsenliga lokaler på Industrigatan 22. – Vi har tillgång till 655 kvadratmeter i dessa centralt lokaler och jag tycker att allt fungerar jättebra. Vi är nöjda, säger han glatt.www.permobil.se

2016-10-12T14:04:37+00:002004/12/13|