Porträtt. Roland lämnar IBAB för sortering och återvinning

 

 

Efter flera år som fastighetsskötare på IBAB har Roland Rindemo avtackats och träffas nu på Borås Stads Mobile Info Center. Det är en mobil informationscentral som hjälper kommunala verksamheter, räddningstjänsten och polisen med att sprida information i Borås. Text & foto Peder Persson.

Roland kom till IBAB via Borås Lokaltrafik men han började arbeta redan som sjuttonåring.

– Mitt första jobb var i en stormarknads zoologiska avdelning. Jag sålde fiskar, fåglar och andra djur samtidigt som en stor papegoja alltid satt på min axel, säger Roland. Därefter blev det möbelaffär och körkort för bil, lastbil och buss och flera turistresor som busschaufför till Österrike och Italien.

– Idag är vi ute och informerar bland annat om avfall, sortering och återvinning. Vi mäter också vad som slängs och hur vi sorterar för att få relevant statistik. Ett intressant och variationsrikt jobb där man träffar många människor och känner att jobbet gör skillnad.

Roland är uppväxt tillsammans med sina två yngre bröder i Borås och spelade i unga år fotboll i Elfsborgs knattelag. Hans fritidsintressen är hus, trädgård och långa promenader med sonens hund. Han är gift, har tre barn, tre barnbarn och väntar ett fjärde.

– Jag vill sända en hälsning till mina före detta arbetskamrater på IBAB. Det var en fin tid vi hade tillsammans. Jag önskar er en riktig god fortsättning och hoppas att framtiden blir ljus med många fina fastigheter runt omkring i hela Borås.

 

2021-04-14T09:17:50+00:002021/04/14|