Succé för den nya hissen på Borås Arena

hiss-boras-arena-ibab-nr-4-2015

– Det nya hissen på Borås Arena, är en avsevärd förbättring för de rullstolsburna, tycker matchvärdarna Åke Gustafsson och  Sture Holmsten. Foto Peder Persson.

Den nya utanpåliggande hissen vid IBAB:s läktare tar åtta rullstolar och går direkt till läktaren med anpassade platser med utsikt över hela arenan. I anslutning till hissen finns också ett antal parkeringsplatser som är reserverade för färdtjänstbilar.

– Det nya hissen är en avsevärd förbättring, tycker Åke Gustafsson och Sture Holmsten arbetar som spärrvakter och matchvärdar vid Elfsborgs hemmamatcher.

– Vi är nio stycken från Elfsborgs Bowling som ansvarar och arbetar ideellt med denna läktardel med att scanna biljetter och släppa igenom besökare vid Elfsborgs hemmamatcher och det har vi hållit på med i många år.

– Att snabbt kunna ta sig till och från arenan uppskattas mycket av de rullstolsburna, säger Sture Holmsten som tar emot, hjälper och välkomnar. Vi har ett trettiotal anpassade platser på läktaren och där är oftast fullt. Nu har vi heller ingen kö vid upp- eller nedfart.

– Hissen är framförallt till för de som är rullstolsburna men vi stödjer och hjälper också de som har rollator, svårt för att gå i trappor med flera, hälsar Åke Gustafsson och Sture Holmsten.

2016-10-12T14:03:44+00:002015/08/28|