Thomas, Janne och Christian. Operatörer för Borås Kongress

Janne Johansson är en av tre som skall driva verksamheten i Borås Kongresshus. Arbetet har startat och man öppnar den första november.Foto Peder Persson.

Operatörerna som skall driva Borås Kongress heter Tomas Hettne, Janne Johansson och Christian Kock. De kommer från Göteborg och har en bred bakgrund inom restaurang, hotell och event. Tomas har varit hotellchef, food & beverage manager på Quality Hotell 11 samt VD för Langley Travel. Janne och Christian driver Hotell Borås sedan feb 2016 och Hotell Sköna Nätter from 1 mars 2018. Tidigare har de ansvarat för Ullevi Restaurang & Konferens.

– Vi har kunskap om små och stora möten och att bygga. Exemplet är Eriksberg på Lindholmen som är ett tomt skal. Där bygger man och anpassar lokaler för stora mässor, middagar och större möte, säger Janne Johansson.Borås Kongresshus är 9 000 kvm och inrymmer ett tjugotal lokaler fördelade på sju våningsplan.

– Logistiken är viktig vid stora möten, då det gäller att ha respekt för det stora antalet gäster som rör sig i huset samtidigt. Det är viktigt att veta vad, hur och när man serverar mat och dryck.

– Borås Kongress öppnar 1 november med en grundstab på ca 10 årsanställda, sedan kommer vi jobba med många extraanställda vid behov. Vårt avtal löper på 3 år med möjlighet till förlängning i 2 år, vår ambition är att vara kvar här även efter 2023, avslutar Janne Johansson.

2018-03-21T11:22:24+00:002018/03/21|