Viskastrandsgymnasiets fordonsprogram på Viared

fordonsprogramviskastrand

Elever på Viskastrandsgymnasiets fordonsprogram.   Foto Peder Persson.

Viskastrandsgymnasiets fordonsprogram har sin praktiska undervisning i IBAB:s lokaler i Viareds industriområde.
– Rymliga lokaler med högt till tak som passar utmärkt till denna verksamhet, säger rektor Anders Wass. Till viss del delar vi även lokaler med annan hyresgäst vilket också fungerar bra.

Fordonsprogrammets elever huserar i IBAB:s lokaler på Viared. Här undervisas i fyra olika inriktningar – transport, maskin- och lastbil, kaross och lackering. 13 lärare undervisar programmets sammanlagt 130 elever.

– Det är det största programmet på Viskastrandsgymnasiet och vår målsättning är att meritvärdet, som är högt, ska öka med ytterligare 10 %. Utbildningens status är hög och de elever som önskar arbeta efter färdig utbildning får jobb.

– Vi har haft vår praktiska undervisning på Viared några år och det fungerar utmärkt. Vi behövde utöka vår lokalyta och erbjöds då att dela lokal med annan hyresgäst. Det är ett gott samarbete med ett givande och tagande så det möter inga hinder. Skolans lokaler är 2 100 kvadratmeter på verkstadsgolvet, 600 i suterräng och entresol samt ytterligare 500 kvadratmeter i den delade avdelningen.

Vi känner en viss osäkerhet nu då fastigheten Vinddraget är ute för försäljning. Vi har sett en liten förändring sedan det politiska beslutet att fastigheterna ska säljas genom investeringstopp från Borås Stad.
– Blir det en försäljning så löser Borås Stad givetvis detta för oss genom att hitta ett alternativ, avslutar Anders Wass.

Fordonsprogrammets hemsida

2016-10-12T14:04:19+00:002008/10/21|