Volymhandelskedjan Harald Nyborg

helgenyborg

Erling Daell, chef för Harald Nyborgs verksamhet i Sverige.

En av våra hyresgäster i Ålgårdsfastigheten är Harald Nyborg, som vid årsskiftet hade sjutton varuhus i Danmark och sju i Sverige. – Men vi växer snabbt. Varuhuset i Borås blir det elfte i ordningen, säger Erling Daell, som är chef för verksamheten i Sverige.

Företaget startades för hundra år sedan i Odense av den driftige dansken Harald Nyborg. Sedan dess har verksamheten expanderat kraftigt. Varuhusen är fullsortimentbutiker och lagerför produkter i form av verktyg, lantbruks- och djurartiklar, fritid och camping. Sortimentet kan sägas vara en blandning mellan svenska Biltema och Claes Olsson.

– Vi är hela tiden noga med att ha de lägsta priserna i branschen och räds inte heller konkurrensen på Knalleland. Ju fler företag desto bättre blir det både för oss och våra kunder, säger Daell och berättar att varuhuset i Borås kommer att skötas av 13-14 anställda.

– Lite roligt är det att Harald Nyborg är från 1904 – precis som Elfsborg. Nyborg och Elfsborg – nästan samma namn! Dessutom är våra logo-färger gula och mörkbruna – Elfsborgs gula och svarta! Därför kunde vi inte ha hittat ett bättre och mer naturligt läge för vår butik i Borås.

Den totala arean för Harald Nyborg är cirka 1700 kvadratmeter.

www.haraldnyborg.se

2016-10-12T14:04:36+00:002005/04/21|