Vuxen- utbildningen tar täten i centrum!2021-05-26T09:00:59+00:00

Vuxenutbildningen växer och det är i dagsläget fler som studerar inom kommunal vuxenutbildning än inom gymnasieskolan, säger rektor Anita Lomås. Text & Foto Peder Persson.

Vuxenutbildningen i Borås är en av IBABs hyresgäster. Man disponerar tre och ett halvt våningsplan i fastigheten på Fabriksgatan i centrala Borås.

– Vi är mycket nöjda med våra lokaler som är anpassade för vår verksamhet. Förmånen att bedriva utbildning för drygt tusen av skolans 5 500 elever strategiskt mitt i city underlättar. Gångavstånd till busscentralen vid Södra Torget och möjlighet att ta del av vad centrum har att erbjuda är positivt, säger Anita Lomås rektor på Vuxenutbildningen.

Vuxenutbildningen spelar en avgörande roll för flera stora samhällsutmaningar, som nyanländas etablering, individers möjlighet att byta yrke och kompetensförsörjningen till arbetslivet. Det är i dagsläget fler som studerar inom kommunal vuxenutbildning än inom gymnasieskolan vilket motsvarar cirka sju procent av befolkningen mellan 20–64 år.

– Världen är förändrad och vi har inte facit över hur det blir efter pandemin. Vi ligger i framkant med digital undervisning och kommer att använda oss av den även i framtiden tillsammans med det fysiska mötet i klassrummet, avslutar Anita Lomås.

Länkar till

Magdalena Graf välkommen till IBAB

Tack Eva och Nicolaas och lycka till som pensionärer