Wideco Sweden övervakar kyla och värme

wideco-100609

Karl-Johan Wirfalk, VD, Wideco Sweden AB.

Wideco Sweden AB, ett högteknologiskt företag, som arbetar för en säkrare värld, hyr sedan 14 år tillbaka i fastigheten Vinddraget 2 på Företagsgatan i Viared industriområde.
– Vi trivs utmärkt med både lokalerna och det förnämliga läget, säger VD Karl-Johan Wirfalk.
Familjeföretaget Wideco Sweden startades av Arnold Wirfalk 1982 i Borås. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer fuktövervakningssystem för isolerade rörledningar samt vatten- och radontätningar för rör som skall gjutas in i vatten- betonggolv och väggar. Idag har de kunder över stora delar av världen och är ett välkänt företag inom fuktövervakningssystem för fjärrvärme- och fjärrkyla. I dagarna har företaget fått en prestigefylld flermiljonersorder från Östersunds kommun.
C:a 350 larmenheter skall monteras för övervakning via GPRS kommunikation av rörledningar och fjärrvärmekammare. Tack vare det intelligenta larmsystemen kan fel upptäckas i ett tidigt stadium vilket är en stor ekonomisk fördel för kunden.
Den senaste produkten som framtagits är en solfångare som driver övervakningssystem i bland annat ökenområden. Intresset från Förenade Arabemiraten (bl a Dubai och Abu Dhabi) samt Kuwait är mycket stort.
– Läget här i Viared är fördelaktigt med närheten till Landvetter flygplats, Göteborg och Borås. Vi trivs utmärkt med de anpassade lokalerna som är ljusa och funktionsenliga, säger Karl-Johan Wirfalk.
2016-10-12T14:04:16+00:002009/06/14|