ARKMEK – en flexibel koncern på Viareds Industriområde

120412_arkmek_fotopederpersson

Sebastian Jameson, platschef Fritsla Mekaniska på Viareds Industriområde. Foto Peder Persson.
Industribyggnader i Borås AB:s senast tillkomna hyresgäst heter Fritsla Mekaniska och är en del av ARKMEK-koncernen. Fabriken finns på Bussgatan 4 på Viareds Industriområde. Det var i samband med IBAB:s övertagande av fastigheten i augusti 2011 som Fritsla Mekaniska blev hyresgäst.
– Vi ligger bra till geografiskt, säger platschef Sebastian Jameson. Vi har flera logistikföretag som grannar och påfart till motorvägen ligger ett stenkast bort. Varje vecka lämnar 150 – 200 lastpallar företagets portar, så vår
geografiska placering är viktigt för oss.
Den producerande delen i koncernen arbetar framför allt med legotillverkning inom aluminiumgjuteri och skärande bearbetning. Där ingår Fritsla Mekaniska med en fabrik i Eslöv och en på Viareds Industriområde,
GI-support i Sörstafors samt RANI med två aluminiumgjuterier, ett på Viared samt ett i Kolbäck.
– Koncernen har idag ungefär 200 anställda varav c:a 45 arbetar på Bussgatan. Produktionen på Bussgatan är så kallad legobearbetning där våra kunder förser oss med färdiga produktionsunderlag i form av ritningar och andra produktspecifika krav. Företagets styrka är framför allt små- och mellanstora serier upp till 10 000 enheter per år. Med en stor maskinpark bestående av fräsar och svarvar, förser de bland annat företag som Volvo, Scania och ABB med detaljer.
– ARKMEK arbetar med stor flexibilitet och anpassar sig blixtsnabbt efter kundens behov och önskemål. Vårt marknadssegment har stabiliserats efter en något skakig avslutning på 2011 och enligt våra kunder innehåller prognoserna för 2012/-13 en positiv tillväxt, avslutar platschef Sebastian Jameson.
2016-10-12T14:04:02+00:002012/04/25|