Borås Arenas attraktionskraft ökar

boras-arena-vagg-med-namn-mot-himmel

Foto Peder Persson
Borås Arena, invigdes inför fotbollsallsvenskan 2005 och står stolt mitt i köpcentret Knalleland. Den första allsvenska matchen spelades mot Örgryte IS den 17 april samma år och Elfsborg vann med 1-0. Daniel Mobaeck blev den första målgöraren på den nya arenan.
För att möjliggöra goda spelförhållande under hela året anlades konstgräs. Detta gräs har sedan uppgraderats och i sommar byts det åter ut mot det senaste som finns på marknaden. Det äldre konstgräset placeras på flera fotbollsplaner i olika stadsdelar i kommunen.
Borås Arena används flitigt av flera fotbollsföreningar i olika divisioner. Också event såsom konserter, motionslopp med flera använder arenan för olika aktiviteter.
– Tillsammans med Borås Arena AB och Borås Fritids- och folkhälsoförvaltning tittar vi på en framtidsvision för Borås Arena, säger IBAB:s VD Lars Nordin.
Vi för en fortlöpande diskussion om att förstärka Borås Arenas attraktivitet och betydelse. Inte enbart gällande idrott utan också dess möjlighet att medverka och stödja kommande utveckling av Knalleland.
Det finns flera förslag om att tillföra och utveckla arenans olika faciliteter. Vilka dessa är och blir är i nuläget för tidigt att uttala sig om eftersom de olika delarna först genomgår en sportslig och ekonomisk analys.
Elfsborgsplatsen utanför Borås Arena vid Skaraborgsvägen mot Knalleland är med i planeringen. Här planeras en flexibel, stor yta som kan härbärgera mycket publik och ge möjlighet för aktiviteter av olika karaktärer. Samtidigt erbjuder platsen ett brett gångstråk för hela knallelandsområdet.
Borås Arena är ett nav för fotbollsverksamheten i Borås. Om framtidsvisionen om några år har realiserats med en god ekonomi kommer arenan, med Elfsborgs förhoppningsvis fina placeringar på den övre halvan av Allsvenskan, att fortsättningsvis också vara av stor betydelse. Inte enbart för boråsaren utan även för hela fotbollssverige, avslutar IBAB:s VD Lars Nordin.
2016-10-12T14:04:02+00:002012/06/13|