Harald Nyborg

harald

Varuhuschef Sara Arlt och projektledare Jörgen Falk, Harald Nyborg. Foto Peder Persson.

Om några dagar, torsdagen den 26 maj, öppnar Harald Nyborg sitt nybyggda varuhus i Borås för sina första kunder. – Vi hoppas på en anstormning av kunder redan första dagen. Folk kommer säkert att vallfärda hit i stora skaror för att ta del av våra erbjudanden, säger varuhuschef Sara Arlt och projektledare Jörgen Falk.

Harald Nyborgs varuhus är s k fullsortimentbutiker och lagerför produkter i form av verktyg, elprodukter, cyklar, färg, fritidsprodukter, arbetskläder, hushållsartiklar, lantbruks- och djurartiklar. Sortimentet har beskrivits som en blandning mellan svenska Biltema och Claes Olsson.

– Vi har prisgaranti på alla våra varor, vilket innebär att vi står för mellanskillnaden om någon hittar en billigare vara någon annanstans. Vi räds inte konkurrensen. Snarare tvärtom. Vi ser den som en sporre, säger Jörgen Falk, som vidare berättar att Harald Nyborg är i dansk ägo och har funnits i 101 år.

Boråsbutiken kommer att ha tolv anställda och är den elfte butiken i Sverige. – Allt har fungerat bra under byggtiden och vi väntar nu bara på att öppna portarna för våra kunder, säger Sara Arlt.
www.haraldnyborg.se

Max Borås Arena

max

Lina Dahlin, restaurangchef Patrik Hedlund och Tommy Kindhult. Max Borås Arena.

Till skillnad från Harald Nyborg har Hamburgerkedjan Max varit i gång sedan en månad tillbaka.

– Vi har haft en fantastik start. Allt har gått över förväntan och vi har till och med slagit försäljningsrekord. Vår personal har gjort ett mycket bra jobb, säger restaurangchef Patrik Hedlund.

Restaurangen i Borås är Max-kedjans största enhet med 214 sittplatser inomhus och120 utomhus. Den är företagets första på Västkusten och är tänkt att bli en språngbräda till fler restauranger i området.

Max lagar enbart mat efter beställning och serverar inte någon färdiglagad mat, och berättar att Boråsrestaurangen kommer att ha cirka 60-70 anställda, som enbart serverar sina gäster garanterat svenskt nötkött och svensk kyckling. Företaget har satsat på ett nyckelhålsmärkt sortiment Delifresh och tagit bort över 200 ton fett från marknaden.

Även kunderna är nöjda. – Det är fräscht här och maten är mycket god, säger Marie Jonsson och Toni Pitkämäki.
www.max.se

Vi på IBAB önskar våra nya hyresgäster lycka till i sina nya lokaler.