andreas_hamid

Rådgivningskonsulterna Hamid Fard och Andreas Bergqvist trivs i sina lokaler.
 
NyföretagarCentrum var en av de första hyresgästerna i ESPIRA-huset. Redan 2004 etablerade de sig på Olovsholmsgatan på våningsplan fyra. Idag verkar de sedan två år i det nyrenoverade Neptunhuset i ljusa och fräscha lokaler med ALMI som närmast granne och samarbetspartner.
– Vi trivs verkligen här, säger rådgivningskonsult Andreas Bergqvist.
NyföretagarCentrum stödjer kostnadsfritt nya entreprenörer med individuell och konfidentiell rådgivning. De arrangerar föreläsningar och hjälper till att skapa nätverk. Detta och mer därtill för att öka kunskapen och förutsättningen för den enskilde entreprenören att starta och driva eget företag.
NyföretagarCentrum har sin bas på plan ett i Neptunhuset med ett gemensamt kontor för de sex konsulterna. Samlingsrum, samtalsrum, reception och fikarum delar de med samarbetspartner ALMI, IFS Rådgivningscenter med flera. Man utför c:a 250 rådgivningar per år. Rådgivningen handlar bland annat om juridik, tarta eget-information, bokföring, marknadsföring. Den första tisdagen i varje månad arrangeras öppet hus. Alla är välkomna utan förbokning. Då finns det möjlighet att träffa representanter med olika kompetenser från olika företag.
– Våra lokaler är ljusa och trevliga, säger rådgivningskonsult Hamid Fard, vilket ger ett välkomnande intryck för våra besökare. Det är lättåtkomligt med goda parkeringsmöjligheter och gångavstånd från centrum och Högskolan.