Textil- och Modefabriken är framtidens textil- och modeinkubator

modefabriken_2012_08_27

Modefabrikens fabrikörer. Från vänster: Dan Riley, Therese Bengtsson, Anna Olsson, 

Claire Bessel och Emelie Falk.

Textil- och Modefabriken är hyresgäster i ESPIRA-huset sedan två år. 

– Vi trivs i denna fastighet, säger verksamhetsansvarig Therese Bengtsson. Högt till tak och funktionsenliga lokaler för vår verksamhet.

Under den tid som Textil- och Modefabriken verkat har den utökats med nya projekt. Den drivs av ESPIRA Tillväxtcenter och Textilhögskolan i Borås och är öppen för alla som arbetar med textil och mode. Varje projekt får under två år tillgång till att arbeta i lokalerna varav det första året är utan kostnad. För närvarande pågår fjorton olika projekt som representeras av mode- och textildesigners, textilforskare och fotograf.

– Vi hoppas att det mellan de olika projekten kan uppstå många och långsiktiga samarbeten, säger Therese Bengtsson.

Textil- och Modefabriken är framtidens textil- och modeinkubator. Förutom ett eget arbetsrum erbjuds deltagarna tillgång till affärs- och designcoaching, catwalk, industrisymaskiner, showroom, workshop, seminarier och kontaktnätverk.

– Det sistnämnda erbjuds inte minst genom närheten till alla organisationer i huset. Det är trivsamt och lyxigt i dessa lokaler med gemensamma utrymmen för fika och showroom. Om vi fick önska oss något så skulle det vara trevligt med lite tuffare golv samt att Textilhögskolan flyttade närmre, avslutar Therese Bengtsson.

 

2016-10-12T14:04:14+00:002009/12/01|