ibab sidhuvudhuvud

IBAB övertar Borås Lokaltrafik och dess anläggning på Svenljungagatan 39 i Borås. Foto Peder Persson.

I februari 2018 föreslås Kommunalfullmäktige fatta ett formellt beslut om försäljning av Borås Lokaltrafik AB till Industribyggnader i Borås AB. Övertagandet beräknas ske i mars 2018. IBAB förvärvar samtliga aktier i Borås Lokaltrafik AB. IBAB-koncernen får då två dotterbolag Borås Lokaltrafik AB och Eolus 6 AB som innefattar bland annat byggandet av Borås Kongresscenter i centrala Borås. Efter övertagandet av bolaget ökar koncernens omsättning med ytterligare cirka 20%.

– Anledning till övertagandet är att busstrafiken är avvecklad. Det som återstår av tidigare verksamhet är uthyrning av verkstäder, tvätt- och parkeringsanläggningar. Samtliga anställda följer med och tidigare driftschef tar över förvaltarrollen för IBAB och dess dotterbolag, säger IBAB:s VD Lars Nordin.

– Vi har förmånen att ta över ett välskött bolag med kunnig och duktig personal. Ett framgångsrikt förändringsarbete har genomförts av VD Lars Holmquist, vilket vi skall förvalta på bästa sätt. Enligt önskemål från nuvarande hyresgäster kommer bolaget att göra ytterligare investeringar i befintliga byggnader, avslutar Lars Nordin.