Aaron Nilsson, 17 år, går sitt första år på Sven Eriksonsgymnasiets linje teknik. Tre veckor i sommar ska Aaron arbeta med drift och underhåll på Industribyggnader AB, IBAB.

– Jag vill vara aktiv under sommarlovet, säger Aaron. På Borås kommuns hemsida hittade jag anmälningsblankett till feriearbete för skolungdomar. Jag blev antagen och fick plats på IBAB.

– Att arbeta ute på fältet med olika fastigheter passar mig bra. Det är roligt att jag slipper sitta inne på ett kontor hela dagarna.

– Veckan efter skolan slutar börjar jag arbeta. Lönen är bra, mina arbetskamrater verkar trevliga och fastighetsförvaltare Magnus Arnesson är min handledare.

– Nu är det snart sommar och jag ser fram emot att börja mitt arbete på IBAB, hälsar Aaron Nilsson.

Sedan många år tillbaka har Borås Stad erbjudit  feriearbete i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Ungdomar får en inblick i arbetslivet, skaffar sig erfarenheter och  referenser, samt får en chans att tjäna pengar. Under handledning utför de uppgifter som finns på arbetsplatsen. Ferieplatser delas in i olika arbetsområden och några exempel är omsorg, drift och underhåll, kulturarbete, barn och ungdom mm