Borås Kongresshus. Arbetet går mot tätt hus


Arbetet med bygget av Borås Kongresshus går enligt plan meddelar Sernekes platsledning. Från vänster Oskar Sigvardsson, Magnus Pärleholt, platschef Stefan Andersson, Viktor Englund, projektledare Johan Larsson och Rami Branbo. Foto Peder Persson.

Mitt i centrala Borås pågår arbetet med att bygga Borås Kongresshus. Ett flexibelt och modernt hus med total yta om 9 000 kvm för alla sorters möten och kulturevenemang. 23 möteslokaler varav den största med plats för ca 1000 personer, bankettsal för 700 gäster, utställningsyta om 700 kvm med mera.

– Nu avslutar vi snart stomresningen för att sedan gå över till byggfasen tätt hus som enligt plan skall stå färdigt vecka sju, meddelar Sernekes platschef Stefan Andersson. Det är ett krångligt bygge med höga höjder och knepig åtkomlighet. Ett tiotal liftar är utplacerade på de olika våningsplanen och fläktrummet på över 350 kvm kommer vi att installera innan taket  monteras. När huset är tätt handlar det om gips, väggar installationer, målning, golvläggning, rumsbildningar med mera. Ett fyrtiotal arbetar just nu i huset med olika arbetsuppgifter. 

– Den första oktober skall huset stå klart. Vi är mitt i skruv, mutter och betong idag då vi skapar en mötesplats som kommer att locka besökare från när och fjärran. Med sitt strategiska läge kommer huset bidra till att centrum växer och området med Simonsland och Högskolan blir än mer attraktivt, menar projektledare Johan Larsson.

 

2018-02-05T19:35:52+00:002018/02/05|