Bra samarbete IBAB och Jobb Resurs


– – Vi har ett fint och nära samarbete med Jobb Resurs Borås Stad, säger IBAB:s fastighetstekniker Andreas Sahin. Text/Foto Peder Persson.

För närvarande är det två personer som har sin dagliga verksamhet/sysselsättning med trädgårdsarbete vid Strömsdal där bland annat Nobina har sina bussar, verkstäder och tvätthall.
– Man kan säga att de är vaktmästare med ansvar för våra grönytor med stöttning av handledare på plats. Arbetsuppgifterna består bland annat av att klippa gräs och skära kanter, säger Andreas Sahin.

– Vi har drygt 200 deltagare i åldern 18 till 67 år. De har någon form av funktionsvariation, säger Pernilla Larsson som är handledare på Sociala omsorgsförvaltningen Jobb Resurs servicegrupp. Jobb Resurs stöttar personer på olika typ av arbeten utefter vad den enskilde klarar och är intresserad av. I vissa fall kan placeringen leda till någon form av anställning. Idag har jobb resurs nio olika arbetsgrupper på företag med handledare. Dessa är Västsvensk Byggskruv (VSB), ICA MAXI, två caféverksamheter, Wildo, ett stall och även en servicegrupp i IBAB:s fastighet där sociala omsorgsförvaltningen har sin verksamhet på Fabriksgatan 17. Där sköter man kaffemaskiner, disk, städning och tvätt av bilar.

– Den sociala biten att få komma ut på en arbetsplats och ha sysselsättning på dagarna är viktig. För oss är det fantastiskt att se personer växa och att flera tar steget ut till en anställning hos en extern arbetsgivare, avslutar Pernilla Larsson.

2021-10-06T10:47:33+00:002021/10/06|