IBAB:s hyresgäster Grundskoleförvaltningen, Förskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningen på Olovsholmsgatan kammade hem priset för Borås cykelvänligaste arbetsplats 2022.

– Det är jättekul att en arbetsplats inom Borås Stad vinner utmärkelsen eftersom vi på kommunen är en av Borås största arbetsgivare. Då blir vi en bra förebild för andra företag i staden, säger Karolina Hull, trafikingenjör med ansvar för cykel på Tekniska förvaltningen.

Arbetsplatsen vann med följande motivering:

Med stort engagemang i cykelarbetet har Grundskoleförvaltningen, Förskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningen på Olovsholmsgatan uppfyllt flest kriterier bland de deltagande arbetsplatserna i Borås. Grattis till utmärkelsen och till fyra välförtjänta stjärnor!

– Det känns jätteroligt att få den här utmärkelsen. Ett sådant här projekt får en att tänka till hur man kan bidra till miljöarbetet. Man kan ju till exempel även cykla under arbetsdagen, inte bara till och från jobbet. Ibland går det till och med snabbare för mig att ta cykeln än att ta bilen, säger Ulf Karlsson, förvaltningschef på Grundskoleförvaltningen.

Cykelvänligast är en plattform som erbjuder stöd och inspiration till företag som vill skapa
cykelvänliga arbetsplatser. Varje år kan arbetsplatser runt hela Sverige vara med och tävla.