Hjälpmedelcentralen har landat på Viared

hjalpmedelcentral-borås-ibab-nr-4-2015

Pethra Zollfrank och Magnus Thell arbetar som teamchefer på Hjälpmedelcentralen i Borås. Foto Peder Persson.

Den 8 juni 2015 flyttade Hjälpmedelcentralen i Borås till nya lokaler på Viareds Industriområde.

– Det fungerar mycket bra, tycker teamcheferna Pethra Zollfrank och Magnus Thell. Det finns rikligt med parkeringsplatser, bussen stannar ”utanför dörren” och vi har närhet till Riksväg 40.

IBAB:s fastighet på Bussgatan 4 är byggd i ett plan och är helt anpassad för de olika verksamhetsgrenarna kundmottagning, lager, verkstad, kontor, expertkonsultation och leverans. Här arbetar drygt sextio personer.

Utomhus har man anlagt en optimerad övningsbana för rullstolar där patienten kan träna manövrering över trottoarkanter och olika underlag som man möter i vardagen.

Hjälpmedelcentralen, som är ett kompetens- & logistikcenter, ingår i en grupp av fyra i Västra Götalandsregionen, (VGR). Mölndal, Borås, Skövde och Uddevalla har olika kompetenser och tillsammans servar man hela VGR med olika hjälpmedel till patienter med någon funktionsnedsättning.

Rollator och rullstol är de produkter som distribueras flest av men man har kunskap och kapacitet för att anpassa hjälpmedel för de flesta behov i eller utanför hemmet.

Hjälpmedelcentralens kundtjänst når man vardagar kl. 08:00-16:30, tel 010-473 80 80.

Fastigheten, med Volvo Buss som närmaste granne, har generösa grönytor med planteringar och träd som lyser i augustisolen.

Länk till Råd om hjälpmedel på webben

2016-10-12T14:03:44+00:002015/08/28|