Hundratals nya p-platser mitt i city

PARKERINGSBOLAGET

– Vi projekterar för fler parkeringsplatser i Borås, säger Parkeringsbolagets VD Lennart Johansson. Foto Peder Persson.

Borås Kommuns Parkeringsbolag, i samarbete med fastighetsägarna i kvarteret Vulkanus, projekterar ett nytt parkeringshus i centrala Borås.

– Parkeringshuset skall placeras där Lidaholmsgatan möter Österlånggatan, säger Parkeringsbolagets VD Lennart Johansson. Det finns ett stort behov av fler parkeringsplatser i området. Här är det tuffast och vi upplever det som en flaskhals. Efter klockan åtta är det svårt att hitta en parkeringsplats. Det nya parkeringshuset kommer att bidra till ett bättre parkeringsklimat i hela city.

På platsen är det idag en markparkering för ett femtiotal fordon. Det nya parkeringshuset kommer att inrymma 280 platser i sex plan. Fyra platser med laddstolpar för elbilar som kan bli fler när behovet ökar.

– Vi vill att även arkitekturen skall tillföra något utöver parkeringsplatser till stadsbilden. Fasaden täcks med rastrerade plattor i ljusa harmoniska färger. Ett stort antal glasytor monteras med en tunn solcellsfilm. Här arbetar vi med den senaste tekniken vilken kommer att bidra till minskad driftskostnad.

I första hand vänder vi oss till de som arbetar och vistas i området. Bygget startar mars 2017 och planeras stå klart vid årsskiftet 2017/18.

– Vi är glada att få börja lösa upp en flaskhals i Borås och när fastigheten är klar kommer det att bli bättre för alla, hälsar Lennart Johansson.

 

 

2016-10-12T14:03:40+00:002016/09/15|