IBAB:s VD Lars Nordin går i pension

 

Lars Nordin går i pension och slutar sin tjänst som VD för, Borås Stads kommunala fastighetsbolag, Industribyggnader i Borås AB.

Han har arbetat femtio år inom byggbranschen. Efter ingenjörsexamen fick han anställning på Armerad Betong för att bland annat anlägga motorväg mellan Kungsbacka och Göteborg. Efter flera sammanslagningar och fusioner blev det slutligen NCC.

– Där fick jag möjlighet att arbeta med olika uppgifter och lärde mig det mesta om byggbranschen, säger Lars Nordin.

– Från att under många år pendlat långa arbetssträckor fick jag 2001 sju minuters gångväg när jag började inom Borås Stad. En intressant och spännande värld öppnade sig som chef för Lokalförsörjningsförvaltningen och sedermera
VD för IBAB.

– IBAB:s moderna kontor ligger i före detta Algotshuset som vi har uppdaterat och anpassat för våra olika hyresgäster. Andra intressanta projekt är Olovsholmsgatan där Borås Stads utbildningsförvaltningar huserar, Borås Arena, Borås Kongresshus och Borås Event med flera.

– Att förvalta fastigheter är också en intressant utmaning där det finns varianter från en provisorisk paviljong till en fastighet som skall fungera i över hundra år.

– De mest intressanta projekten för mig är det första och sista. Motorvägen mellan Göteborg och Kungsbacka samt Borås Kongresshus, avslutar Lars Nordin som samtidigt välkomnar och lyckönskar sin efterträdare.

2019-11-09T13:53:53+00:002019/11/09|