Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson ser positivt på nästa säsong.Foto Peder Persson.

När vi besöker Elfsborgs kansli en solig dag i oktober har man besök av representanter från CSR-råd från Holland, Skottland och Norge och UEFA-delegat från Ryssland.

– Det är betydelsefullt att engagera sig i sammanslutningarna som arbetar med frågor som rör fotbollen. Både nationellt och internationellt, tycker Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

– Men det viktiga idag är att vi skall säkra kontraktet för kommande säsong. 2018 är vi inte är nöjda med då det kommer att bli en blygsam placering.

– Om man summerar tiden från arenabygget 2005 till idag så har det varit en fantastisk framgångssaga med tio medaljer, guld 2006 och 2012, spelat i Champions League, haft en fylld arena med härlig publik och en ekonomi som är i balans när vi stänger och går vidare till 2019.

– Förutsättningar för klubbarna är förändrade idag inte minst gällande ekonomin. Bland annat har Malmö spelat Champions League två gånger och ökat sin ekonomi avsevärt. AIK har haft spelarförsäljningar på hög nivå och Norrköping har sålt tomter till kommunen för drygt 150 miljoner. När vi byggde Borås Arena låg vi ekonomiskt på femte plats i dag hamnar vi på plats tio.

– Laget, vår publik och en uppdaterad arena är några viktiga delar som skall ligga till grund
för en bättre placering säsongen 2019, avslutar Stefan Andreasson.

Länk till CSR
Länk till UEFA