Det är vi som bygger den nya fastigheten på Borås Event. Projektledare Joakim Jison Sund och Neno Ristic, TrueHouse, projektledare Fredrik Johansson, Wästbygg, rivningsansvarig Stefan Hallberg, STC, beställare Anna Axekulll, IBAB, David Toftin, Lff ansvarar för rivning av Rotundan tillsammans med STC och projektchef för totalentreprenaden är Daniel Lyckvik, Wästbygg.

– Rotundan, i Borås Eventområde i Knalleland, är riven och kommer att ge plats för en ny byggnad anpassad för barn- och familjeaktiviteter. Den placeras i anslutning till Borås Simarena, Djurpark och äventyrsparken Upzone, säger IBAB:s fastighetschef Anna Axekull som representerar ägaren och beställaren. Byggytan är ca 3 800 kvm uppdelat på två plan vilka är anpassade för 1 000 personer.

– Det är en hallbyggnad med plintar på stålstomme med klimatskal runt om. Det mesta kommer att fyllas med ett speciellt innanmäte för alla barn att leka i, säger Daniel Lyckvik från Wästbygg som är projektchef för totalentreprenaden.

– Det blir en byggnad som håller över tid och ger flexibilitet för framtiden, säger Anna Axekull. Extra hårt arbete är lagt på exteriören för att ge upplevelse av runda mjuka hörn för att passa in i parkområdet.

Neno Ristic och Joakim Jison Sund från True House är projektledare och kontrollansvariga.
– Våren 2019 påbörjade vi vårt arbete med systemhandling tillsammans med entreprenören. Vårt arbete framöver är att företräda beställaren IBAB och kontraktsadministrera bygget.

Samtliga inblandade tycker att det känns inspirerande att få vara med som samhällsbyggare och är stolta över att skapa något vackert och ändamålsenligt för boråsare i alla åldrar.