Transdev ny hyresgäst2018-09-10T15:34:33+00:00

ibab sidhuvudhuvud

Patrik Gustavsson är affärschef för Transdev som är IBAB:s nya hyresgäst.
Foto Peder Persson.

Transdev är en av IBAB:s senast inkomna hyresgäster. Kontoret ligger i fastigheten på Svenljungagatan 39. Patrik Gustavsson är affärschef och berättar att bolaget har fransk huvudägare och man arbetar med buss-, tåg- och båttrafik samt flygbussar. Företaget är verksamt i Europa men också i övriga delar av världen.

– Sedan 2010 kör vi busstrafik i sjuhäradsbygden från norr till söder. Det handlar om regional trafik dvs allt utanför Borås. Framför allt serviceorterna Viskafors, Sandared, Dalsjöfors och Fristad där vi har det största resandet. Vi trafikerar också Mark, Svenljunga, Ullared, Tranemo, Alingsås och Bollebygd.

Cirka 140 arbetar på Transdev varav 128 chaufförer och övrig personal inom tvätt, städ, verkstad och kontor.

Då chaufförsyrket är en bristvara arrangerar Transdev förarutbildning för att säkra framtida nyanställningar.
– Alla bolag måste få in fler förare. Vårt initiativ med utbildning ger eleven körkort och möjlighet till anställning. Utbildningspaketet innehåller allt det som vi ser som viktiga punkter för att köra buss. Det gäller bland annat samtliga system i bussen, säkerhet, kännedom om företaget och linjekännedom. Transdev har 25 linjer så man följer med och lär sig linjerna och dess hållplatser.

– Idag har vi 97% nöjda kunder. Tillsammans arbetar vi för att kontinuerligt handla rätt, ta ansvar, vara nytänkande och samverka med varandra. Vårt devis är ”Transdev, vår resa inspirerad av dig”, avslutar Patrik Gustavsson.

Länk till Transdev