nytt kansli restaurang entre2019-09-03T15:43:01+00:00

ibab sidhuvudhuvud

Projektchef Sven Liljegren och IBAB:s fastighetschef Anna Axekull ingår i projektgruppen som arbetar med att uppdatera Borås Arena inför starten av fotbollsäsongen 2020. Foto Peder Persson.

IBAB:s fastighet på Borås Arena skall få ett rejält ansiktslyft. Det är bland annat IBAB:s del i läktaren som kommer att förändras. Det var vid Harald Nyborgs flytt som arbetet att modernisera arenan accelererade och nu arbetar projektchef Sven Liljegren intensivt för att kunna sätta spaden i jorden efter att höstens fotbollssäsong är över. Ambitionen är att arbetet skall stå klart till seriestarten 2020.

Det handlar i stora drag om att i gatuplan placera en huvudentré och att Elfsborg flyttar sitt kansli till Harald Nyborgs tidigare lokaler samt att på plan två ge plats för en restaurangdel. Fler glasade ytor mot arenan och parkeringsplatsen och en glasad balkong för restauranggäster.

– Då Ålgårdsläktaren är huvudentré byggs en trappa till plan tre och därifrån tar besökarna sig till Sjuhäradsläktaren via en förbindelsegång som går via västra läktaren som vi i dagligt tal kallar Elfsborgsläktaren, säger Sven Liljegren.

– För arenans besökare gäller att alla kan nyttja restaurangen som kommer att ha öppet hela veckan. Vid matchdag kan man också gå dit tidigare eller stanna kvar efter matchen och äta en bit och ta något att dricka. Elfsborg kommer också att använda den för sina sponsorträffar.